Nieuw Wassenaar

       

'Nieuw Wassenaar' is de buurt in Wassenaar, begrensd door Wittenburgerweg, Stoeplaan, van der Oudermeulenlaan, Rijksstraatweg en Zijdeweg. Deze buurt staat ook wel bekend als 'Wassenaar Zuid'. De Buurtvereniging 'Nieuw Wassenaar' werd opgericht op 14 november 1927.

(foto: Kasboekje 1928)

Onze doelstelling

De Buurtvereniging is bedoeld om de band tussen alle buurtbewoners te bevorderen en te verstevigen. Dit gebeurt met name door het organiseren van evenementen. De buurtvereniging behartigt daarnaast ook de algemene belangen van de buurt naar de gemeente, zonder politieke stelling te nemen.

De onderwerpen Verkeer en Veiligheid hebben extra aandacht. Hiervoor zijn commissies actief die specifiek bezig zijn met deze onderwerpen. Onder het kopje "de buurt" staat gedetailleerde informatie over de commissies.

Onze activiteiten

Wij organiseren activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen elk jaar met Pasen eieren zoeken op de 'Lex Tiedemannweide' in het bos bij Kasteel de Wittenburg en meelopen in de lampionnenoptocht tijdens Sint Maarten. Voor de volwassenen organiseren we jaarlijks de bridgedrive in Kasteel de Wittenburg. En voor alle buurtbewoners, jong en oud, hebben wij aan het einde van de zomervakantie een zomerborrel. Verder vieren we om het jaar Koningsdag op 't Zandje (bij het Hogeplein) met spelletjes voor de kinderen en aansluitend een gezellige borrel voor de alle buurtbewoners. Het andere jaar organiseren we een straatfeest met wisselende thema's. De algemene ledenvergadering heeft jaarlijks plaats in januari in Kasteel de Wittenburg.


En iedere vijf jaar wordt het Lustrum van de buurtvereniging groots gevierd. Op 1 dag vinden verschillende activiteiten plaats op het Kasteel, zoals een koffieconcert (met op het toneel onder andere jonge buurtbewoners), een kindermiddag met spelletjes, muziek en workshops en voor de volwassenen in de avond een diner met erna een spetterend feest!

Bestuur

FunctiePersoon
VoorzitterDiederik Klaus
Vice-voorzitterAnnebeth ten Have - Bleeker
SecretarisOda Heerema - Snoep
PenningmeesterMark Lamers
LidHanno Mak
LidIrene Geene - Maassen
LidAnne Leeflang - van Nieuwkerk
LidNiek Vonk
LidLaurine van Kampen - Janssen
LidGeorge Akkerman

Kamer van Koophandel Haaglanden nr 40408725
Rekeningnummer NL92INGB0000260846